eGreece | eRepublik community
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

+7
Eleanor 82
johnoagrios
asoee
kostas fostiras
I Mes
AntrikosA
stefen
11 posters

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by stefen Tue 5 Nov 2013 - 19:49

Μετά από πρόταση της ΝΠ η συζήτηση για την αλλαγή του καταστατικού αρχίζει από το άρθρο 7 που αναφέρεται στη διαδικασία αλλαγής του καταστατικού. Οι προτάσεις που έγιναν τον προηγούμενο μήνα κατά παράγραφο, είναι:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΜ ΝΠ GIP ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Για να τροποποιηθεί το καταστατικό χρειάζεται τουλάχιστον 48ωρη συζήτηση για την αλλαγή στο φόρουμ της Βουλής. Έπειτα, οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν για την τροποποίηση, αφότου το Προεδρείο δώσει την τελική μορφή της αλλαγής. Η ψηφοφορία διαρκεί 24 ώρες και δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση της πρότασης από την έναρξη της ψηφοφορίας και μετά.
Κάθε βουλευτής μπορεί να προτείνει μια αλλαγή που θεωρεί πως χρειάζεται αφού καταθέσει και τον λόγο που χρειάζεται η αλλαγή και αν από τη συζήτηση των βουλευτών προκύψει συμφωνία πλειοψηφίας τότε το προεδρείο οφείλει να την ενσωματώσει στην τελική μορφή της αλλαγής του καταστατικού.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΡ συζήτηση

Δικαίωμα κατάθεσης πρότασης για αλλαγή καταστατικού έχει κάθε βουλευτής και κάθε πολίτης της χώρας με τις προϋποθέσεις που αναφέρουμε παρακάτω.
Για αλλαγή του καταστατικού το θέμα πρέπει να το θέσει κόμμα που έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μέσω του γραμματέα του και με συνυπογραφή τουλάχιστον 20 πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικού φορέα, άλλα απαραίτητα με Ελληνική υπηκοότητα (ακόμα και αν είναι rl Έλληνες).
Θέμα αλλαγής ολόκληρου καταστατικού μπορεί να θέσει και απλός πολίτης (με Ελληνικό cs και τουλάχιστον 30 ημερών γραμμένος στο φόρουμ) αρκεί να συνυπογράφεται από 30 συμπολίτες μας.
Το ίδιο όπως για του πολίτες ισχύει και για ανεξάρτητους βουλευτές δηλαδή για βουλευτές που εκλέχθηκαν με συνεργασίες κομμάτων εκτός πρώτης 5άδας.
Οι συμπολίτες μας που θα συνυπογράφουν την πρόταση για αλλαγή καταστατικού θα πρέπει επίσης να έχουν τουλάχιστον 30 ημέρες εγγραφή στο φόρουμ.

Για να τροποποιηθεί το καταστατικό χρειάζεται τουλάχιστον 48ωρη συζήτηση για την αλλαγή στο φόρουμ της Βουλής. Η Πρόταση πρέπει να διευκρινίζεται αν αφορά το σύνολο του καταστατικού ή επί μέρους άρθρο αυτού. Σε περίπτωση που αφορά το σύνολο ή μεγάλη έκταση αυτού ο βουλευτής που θέτει το θέμα πρέπει να παραθέσει το σύνολο του κειμένου του καταστατικού όπως πιστεύει πως πρέπει να γίνει.
Το κείμενο πρέπει να είναι σε doc και ο βουλευτής θα δίνει δικαιώματα edit στο προεδρείο μετά το πέρας της συζήτησης ώστε να μπορέσει το προεδρείο να κάνει τις αποφασισμένες αλλαγές.
Σε περίπτωση που ζητάει μερική τροποποίηση ενός η δύο άρθρων αναφέρει απλά αυτές τις αλλαγές. Στην διάρκεια της 48ωρης συζήτησης μπορούν να γίνουν αλλαγές επί των προτάσεων και μετά την λήξη της συζήτησης το προεδρείο της βουλής φέρνει το ζήτημα προς ψηφοφορία στο σώμα, αφού δώσει την τελική μορφή του, μετά τις αλλαγές που συζητήθηκαν. Έπειτα, οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν για την τροποποίηση. Η ψηφοφορία διαρκεί 24 ώρες και δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση της πρότασης από την έναρξη της ψηφοφορίας και μετά.
Η αλλαγή ολόκληρου του καταστατικού ή κάποιου άρθρου αυτού χρειάζεται την έγκριση από το 50%+1 των βουλευτών που ψήφισαν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΜ

Μπορεί να γίνει μια ολοκληρωμένη τροποποίηση του καταστατικού κάθε 2 μήνες .
‘Ενας εκπρόσωπος από τα πρώτα 10 κόμματα θα μπορεί να ψηφίσει και αυτός αν συμφωνεί με την αλλαγή (ώστε στη διαδικασία να λαμβάνουν μέρος περισσότεροι εκπρόσωποι της κοινότητας και να μην χρειαστεί να αλλάζουμε συνέχεια καταστατικό).
Χρειάζεται την έγκριση από το 66% των βουλευτών και των εκπροσώπων που ψήφισαν.
Παραδείγματα:
1. Αν στην ψηφοφορία συμμετέχουν 30 βουλευτές και 8 εκπρόσωποι κομμάτων θέλουμε 25 ναι για να έχουμε το 66% και να περάσει η απόφαση.
2. Αν στην ψηφοφορία συμμετέχουν 15 βουλευτές και 10 εκπρόσωποι κομμάτων τότε θέλουμε 16 ναι για να περάσει η απόφαση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΡ

Το αναθεωρημένο καταστατικό ή το αναθεωρημένο άρθρο θα έχει διάρκεια 30 ημερών. Δηλαδή δεν θα μπορεί να τεθεί για συζήτηση αλλαγή καταστατικού ή άρθρου αν δεν παρέλθουν 30 ημέρες από την ψήφισή του.
Σε περίπτωση ψήφισης ολόκληρου του καταστατικού ή μέρους αυτού από ποσοστό 70%+1 των βουλευτών που ψήφισαν το καταστατικό ή το επιμέρους άρθρο που ανανεώθηκε δεν θα μπορεί να αλλαχθεί για διάστημα διάρκειας 90 ημερών.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΠ

Το καταστατικό μπορεί να δέχεται τροποποιήσεις το νωρίτερο μετά το πέρας έξι (6) κοινοβουλευτικών περιόδων από την τελευταία τροποποίηση του. Χρειάζεται την έγκριση από το 66% των βουλευτών που ψήφισαν. Για παράδειγμα αν οι βουλευτές που ψήφισαν είναι 35, χρειάζονται τουλάχιστον 24 ναι.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Η αλλαγή του καταστατικού μπορεί να γίνει μετά από 3 μήνες, από την τελευταία αναθεώρηση. Σε αυτούς τους 3 μήνες, δεν συμπεριλαμβάνεται η περίοδος της αναθεώρησης. Κάθε αλλαγή πρέπει να εγκριθεί από το 66% των ψηφισάντων.
stefen
stefen
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by AntrikosA Tue 5 Nov 2013 - 19:52

stefen wrote:Η διαδικασία που προτείνουμε να ακολουθηθεί είναι η εξής:
Το προεδρείο μετά το πέρας της συζήτησης εδώ που θα διαρκέσει 48 ώρες, θα ανοίξει τόπικ όπου θα συζητηθούν οι αλλαγές στο άρθρο 1.
stefen wrote:Είναι φανερό πως η διαδικασία που πρότεινε το προεδρείο εγκρίθηκε.
Η ΝΠ πρότεινε η συζήτηση να ξεκινήσει από το άρθρο 7 που έχει να κάνει με την αλλαγή του καταστατικού. Το προεδρείο έκανε δεκτή την πρόταση και η συζήτηση θα αρχίσει από εκεί.

Το παρών κλειδώνεται.
Είναι φανερό πως η διαδικασία που πρότεινε το προεδρείο εγκρίθηκε κατόπιν ψηφοφορίας, στη συνέχεια το προεδρείο ανακοινώνει ότι αποφάσισε να αλλάξει τη διαδικασία, κλειδώνει το θέμα και ανοίγει τη συζήτηση με βάση αυτό που αποφάσισε το προεδρείο και όχι αυτό που ψηφίσαμε.

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;
AntrikosA
AntrikosA
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by stefen Tue 5 Nov 2013 - 19:58

Ζητήσαμε να δηλωθεί εκπρόσωπός από κάθε κόμμα για τον εξής λόγο.

Το προεδρείο πιστεύει ότι το καταστατικό πρέπει να έχει ευρύτατη συναίνεση. Για να το πετύχουμε αυτό, είναι αναγκαίο να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνθεση των προτάσεων.

Η συζήτηση που θα κάνουμε εδώ, αυτό το νόημα έχει. Να μπορέσουμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρούμε κοινές προτάσεις. Ετσι κάθε φορά που θα βρίσκουμε κοινό τόπο, το προεδρείο θα κάνει edit τις προτάσεις, ελπίζουμε μέχρι να του σημείου να υπάρξει μία πρόταση κοινή.
Θέλουμε λοιπόν ένα εκπρόσωπο που θα επιβεβαιώνει άμεσα τις αλλαγές. Αυτό δεν αποκλείει οποιονδήποτε βουλευτή να κάνει την δική του πρόταση που θα βοηθήσει στην σύνθεση.
stefen
stefen
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by AntrikosA Tue 5 Nov 2013 - 20:59

Η παρούσα δημοσίευση είναι παντελώς ΑΚΥΡΗ.

Το προεδρείο κατά πλειοψηφία πετάει χαρταετό και δεν απαντάει γιατί πιθανότατα δεν έχουν τι να πουν;
AntrikosA
AntrikosA
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by I Mes Tue 5 Nov 2013 - 21:31

Μετά προτείνω να ανοίξουμε συζήτηση για το άρθρο 73.
Ακολούθως να θυμηθεί ο Στέφεν ότι δε του άρεσε το ψήφισμα της προηγούμενης βουλής και δε το σέβεται, οπότε και αποφασίζει να κρατήσει το παλιό καταστατικό χωρίς αλλαγές.
Μετά να θυμηθεί ότι είχε ζητήσει αλλαγές στο παλιό καταστατικό και να ζητήσει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία από το άρθρο 1 του νεότερου καταστατικού.
Και τέλος να αντιληφθεί ότι εδώ είμαστε για να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα και όχι για να λέει ΟΧΙ στα κόμματα που δε συμφωνούν μαζί του.

Για το τελευταίο αναρωτιέμαι αν θα τα καταφέρει αλλά όσο ζω ελπίζω.

Υ.Γ.: Περιττό να αναφέρω πως ό,τι ο στέφεν καταλόγιζε ψευδώς προς παλαιότερα μέλη κοινοβουλίου ότι έκαναν, τώρα τα κάνει σε χειρότερη μορφή.
Το καταστατικό δεν το δέχεται.
Τις ψηφοφορίς δεν τις δέχεται.

Αλλά προχωράει για μεγαλύτερη συνέναιση......απλά τυχαίνει να προχωράει μόνο με τη δική του απόφαση και γνώμη.....εντελώς τυχαίο γεγονός....

I Mes
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by kostas fostiras Tue 5 Nov 2013 - 21:33

θα ηθελα να θεσω καποια θεματα στο "τραπεζι" των συζητησεων.

ΘΕΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.

Απο οτι ειδα εχουμε προταση της Ισοπολιτειας για 3 μηνες.
Η Νεα Πορεια προτεινε 6 κοινοβουλευτικες περιοδους.
Το ΕΜ 2 μηνες
Την προταση του GIP δεν την διεκρινα καπου(μπορει να μην
ειχε προτεινει καποια αλλαγη σε αυτο το θεμα μαλλον)
Το ΗΜΡ ουσιαστικα προτεινε 3 μηνες για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το καταστατικο
και 1 μηνα για επιμερους αρθρο.

Νομιζω μπορουμε να συνθεσουμε μια κοινη αποψη ολοι μας..
το 3 μηνες ειναι αρκετα καλο πιστευω.
6 μηνες θεωρω πως ειναι παρα πολυς χρονος και παρακαλω
τους συναδελφους της νεας πορειας να το ξανασκεφτουν.
οι 2 μηνες που προτεινει το ΕΜ ισως να ηταν καλος χρονος
αλλα νομιζω μπορουν να δεκτουν τους 3 μηνες γιατι ειναι
χρονος αρκετος για να δοκιμαστει ενα καταστατικο στην πραξη.

Ενα θεμα που πρεπει να αντιμετωπισουμε ειναι η επιμερους αλλαγη
καποιου αρθρου του καταστατικου.
Νομιζω ειναι ουσιωδες να προβλεφθει αυτο στο καταστατικο.
Δεν χρειαζεται να αλλαζουμε μονο ολοκληρο το καταστατικο
αλλα μπορει να δουμε οτι υπαρχει αναγκη για αλλαγη ενος αρθρου
και μονο πχ.
Για αυτο προτεινω να συμπεριλαβουμε καπως οπως θα το αποφασισουμε ολοι μαζι την προταση μας για επιμερους αλλαγη
αρθρου ανα μηνα.
Μπορουμε πχ να πουμε οτι καθε βουλευτικη θητεια μπορει να αλλαζει
1 ή 2 αρθρα του καταστατικου MAX.

Θα ακολουθησει αλλο ποστ μου με θεμα την διαρκεια συζητησης και τον τροπο καταθεσης κλπ σε λιγο

kostas fostiras
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by kostas fostiras Tue 5 Nov 2013 - 21:48

θΕΜΑΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Νομιζω εδω συμφωνουμε στο 48ωρη συζητηση.

η εμπειρια των καταστατικων αλλαγων που ζησαμε με ωθουν στο να ζητησω
απο το σωμα να προβλεπει το καταστατικο οτι η διαδικασια συζητησης
πρεπει να ειναι..αρθρο αρθρο ξεχωριστα και οχι ολα μαζι .

επισης να υπαρχει η προβλεψη προσθηκης νεου αρθρου.
πχ εχουμε 7 αρθρα..δεν πρεπει αυτα ντε και καλα να ειναι
το ευαγγελιο και μονο πανω σε αυτα να συζηταμε αλλαγες κλπ.

υπαρχει η σημειωση στην προταση μας οτι την αλλαγη την καταθετει
στο σωμα ο γραμματεας του καθε κομματος.
αυτο ειναι συναρτομενο με προεδρειο 5 ατομων ..ενα απο καθε κομμα οποτε εκει υπαρχει ενα μικρο κενο .
αν αποφασισουμε κατι για το προεδρειο και την συνθεση του μπορει να το επαναφερουμε καποια στιγμη.
ειναι θεμα κυριως πρακτικο για να γνωριζει το σωμα οτι μια προταση
ειναι επισημη ενος κομματος και οχι μονο προσωπικη.

ΘΕΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Πιστευω πως το ποσοστο πρεπει να ειναι στο 66 %

απο κει και περα πρεπει να προβλεψουμε θεμα απαρτιας.
δλδ να μην μπορει να περασει καποια αλλαγη αν δεν
συμμετασχει ενα συγκεκριμενο ποσοστο βουλευτων.

βεβαια επειδη αυτο μπορει να γυρισει μπουμερανγκ στον
κοπο και στην ολη διαδικασια..ισως να προσθεσουμε οτι
η πρωτη ψηφοφορια θελει 66 ποσοστο και μια καπια απαρτια.
αν δεν επελθει να γινει επαναληπτικη με μικροτερο ποσοστο
απαρτιας κλπ.

για το θεμα καταθεσης προτασης..
ομολογω πως ισως η προταση του ΗΜΡ να ειναι αρκετα συνθετη
και να μπερδευει τα πραγματα ..με τα θεματα υπογραφων κλπ.
οποτε (χωρις να μπορω να δεσμευσω την τελικη σταση μας)
πιθανον να μην επιμεινουμε σε αυτη

ο καθε βουλευτης πρεπει να μπορει να προχωραει σε καταθεση
προτασης κλπ .
ουσιαστικα ετσι καλυπτουμε και τους πολιτες καθως αν καποιος
πολιτης εχει μια ιδεα θα μπορει να την μοιραστει με ενα βουλευτη
και να την παρουσιασει αυτος στο σωμα αν κρινει οτι εχει ενδιαφερον

Καλο θα ηταν βεβαια να το γραψουμε αυτο στο καταστατικο ωστε
να το γνωριζουν και οι πολιτες οτι μπορουν να μπουν σε τετοια
διαδικασια.

kostas fostiras
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by kostas fostiras Tue 5 Nov 2013 - 21:51

η προταση του ΗΜΡ ηταν για ποσοστο 50% αλλα ομολογω
πως ειναι καλυτερο να εχει αυξημενο ποσοστο μια αλλαγη
γιατι τελικα αυτο εξασφαλιζει μεγαλυτερη συμφωνια αποψεων.

ισως σε αυτο το κλιμα βουλης που εχουμε αυτο να μην ειναι εφικτο
τοσο αλλα τελικα αυτο ειναι το καλυτερο και δεν θα επιμενουμε στο
θεμα αυτο και θα παμε και εμεις στο 66 ποσοστο

kostas fostiras
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by kostas fostiras Tue 5 Nov 2013 - 21:55

για το θεμα που εθεσε το ΕΜ για συμμετοχη στην ψηφοφορια
και μελων απο τα 10 πρωτα κομματα νομιζω οτι οι συναδελφοι
δεν πρεπει να επιμενουν σε αυτο.

καλο ειναι τις αλλαγες να τις ψηφιζουν οι εκλεγμενοι ..

επισης στα ποσοστα των ψηφοφοριων και στις ψηφοφοριες
πρεπει να αποφασισουμε αν ο προεδρος της χωρας πρεπει να
εχει δικαιωμα ψηφου.
σε ολους τους νομους Ingame εχει ..
Νομιζω ειναι σωστο να εχει και στις υπολοιπες διαδικασιες.

το προτεινουμε σε αλλο αρθρο αυτο αν θυμαμαι καλα αλλα
το προτεινω προς συζητηση και εδω με αυτη την ευκαιρια.

kostas fostiras
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by stefen Tue 5 Nov 2013 - 22:48

Η Ισοπολιτεία θεωρεί ότι πρέπει να τεθεί θέμα απαρτίας. Συμφωνούμε με το σκεπτικό του Φωστήρα για την απαρτία. Για λόγους δεοντολογίας περιμένουμε την ΝΠ που αρχικά είχε διατυπώσει την πρόταση, να το κάνει εδώ, ολοκληρωμένα.

Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται 66% για να εγκριθεί μια αλλαγή.

Οσο για το χρόνο που θα χρειάζεται για να αλλάξει το καταστατικό νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε στους 3 μήνες. Για επιμέρους άρθρα ας είναι λιγότερος ο χρόνος. Ας πούμε 1 μήνας.

Για τους πολίτες που θέλουν να προτείνουν αλλαγή, έχω την εντύπωση ότι εύκολα θα βρουν βουλευτή να την καταθέσει και να την υποστηρίξει, οπότε ας μην το κάνουμε πιο πολύπλοκο το θέμα.
stefen
stefen
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by AntrikosA Tue 5 Nov 2013 - 23:39

AntrikosA wrote:
stefen wrote:Η διαδικασία που προτείνουμε να ακολουθηθεί είναι η εξής:
Το προεδρείο μετά το πέρας της συζήτησης εδώ που θα διαρκέσει 48 ώρες, θα ανοίξει τόπικ όπου θα συζητηθούν οι αλλαγές στο άρθρο 1.
stefen wrote:Είναι φανερό πως η διαδικασία που πρότεινε το προεδρείο εγκρίθηκε.
Η ΝΠ πρότεινε η συζήτηση να ξεκινήσει από το άρθρο 7 που έχει να κάνει με την αλλαγή του καταστατικού. Το προεδρείο έκανε δεκτή την πρόταση και η συζήτηση θα αρχίσει από εκεί.

Το παρών κλειδώνεται.
Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;
AntrikosA
AntrikosA
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by asoee Wed 6 Nov 2013 - 1:26

Επειδή δεν έχετε δώσει access στον Gmox για να γράψει εδώ μεταφέρω τα λεγομενά του.

Οι πρότασή μας, μετά την 1η τοποθέτηση όλων, διαμορφώνεται ώς εξής:

Το καταστατικό μπορεί να δέχεται τροποποιήσεις το νωρίτερο μετά το πέρας τριών (3) (διαγραφεται:έξι (6)) κοινοβουλευτικών περιόδων από την τελευταία τροποποίηση του.

Για την τροποποίησή του απαιτείται:
- Επίτευξη απαρτίας 50% επί του συνόλου των ενεργών βουλευτών
- Αυξημένη πλειοψηφία 66% επί των ψηφισάντων

Για παράδειγμα αν οι ενεργοί βουλευτές είναι 40, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 20 στην ψηφοφορία. Αν ψήφισαν 35 (>20), χρειάζονται επιπλέον και τουλάχιστον 24 ΝΑΙ

Παρατηρήσεις:
- Εφόσον και οι υπόλοιποι βρίκεται πιο λογικό τους 3 μήνες, τροποποιούμε την πρότασή μας, για να συμφωνήσει με τους υπόλοιπους
- Ενδιαφέρουσα η πρόταση του ΗMP για 2ο γύρο με μειωμένη απαρτία. Κώστα, όμως οι επαναλλητικές ψηφοφορίες έχουν νόημα όταν πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βγεί απόφαση, π.χ. σε διαδικασία εκλογών που πρέπει οπωσδήποτε να βγει αποτέλεσμα. Στη διαδικασία έγκρισης τροποποιήσεων καταστατικού, η μη-επίτευξη απαρτίας σημαίνει αυτόματως απόρριψη των τροποποιήσεων (και διατήρηση του ισχύοντος), άρα δεν έχει νόημα να γίνει επαναλληπτική ψηφοφορία.
asoee
asoee
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by johnoagrios Wed 6 Nov 2013 - 1:49

Για καταστατικό 3 μήνες και για επί μέρους 1.

Αναφορικά με την απαρτία προφανώς και είναι πολύ βασικό θέμα.

Επίσης η πρόταση το ΗΜΡ για μειωμένη απαρτία σε 2ο γύρο τη θεωρώ εξίσου λογική και σωστή.

johnoagrios
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by Eleanor 82 Wed 6 Nov 2013 - 3:33

Για το ζήτημα του "πρωθύστερου" της συζήτησης του άρθρου 7 αντί του άρθρου 1 είναι σαφές ότι πρέπει να προηγηθεί, αφού οι προβλέψεις του θα εφαρμοσθούν για την συζήτηση και την ψήφιση των επόμενων άρθρων.
Ας μην δημιουργούμε ζητήματα "εκ του μη όντος" μόνο για την ευχαρίστηση να διαβάζουμε τι γράψαμε και πόσο καλά τα είπαμε.

Το θέμα της απαρτίας, είναι θεμελιώδες για να έχει κατοχύρωση μια αλλαγή και να μην βασίζεται σε περιστασιακές πλειοψηφίες.
Το βασικό σε κάθε περίπτωση, είναι να υπάρχει μια πλατφόρμα που να μπορεί να την επικαλεστεί κάθε μέλος της eΒουλής, χωρίς ενστάσεις και χωρίς ασάφειες.

Οι γύροι θα έχουν νόημα ΑΝ απορριφθεί η πρόταση της Ν.Π. για το ζήτημα της απαρτίας.
Οπότε δεν υπάρχει και αντικείμενο αυξημένης ή μειωμένης.

Η δυνατότητα αλλαγής άρθρου κάθε μήνα, το μόνο που θα προσφέρει θα είναι η ικανοποίηση της ανάγκης κάποιων για τρολλοπροτάσεις και απασχόληση της eΒουλής συνεχώς με τα δικά τους εσώψυχα, αντί για το κανονικό της αντικείμενο.
Δεν βλέπω δα να υπάρχουν και τα ΤΟΣΟ επείγοντα θέματα που να απαιτούν τέτοιες άμεσες επεμβάσεις σε κάτι όπως το Καταστατικό, που υποτίθεται ότι προσφέρει μια περίπου σταθερή βάση στις διαδικασίες.
Eleanor 82
Eleanor 82
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by stefen Wed 6 Nov 2013 - 9:27

asoee wrote:
- Ενδιαφέρουσα η πρόταση του ΗMP για 2ο γύρο με μειωμένη απαρτία. Κώστα, όμως οι επαναλλητικές ψηφοφορίες έχουν νόημα όταν πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βγεί απόφαση, π.χ. σε διαδικασία εκλογών που πρέπει οπωσδήποτε να βγει αποτέλεσμα. Στη διαδικασία έγκρισης τροποποιήσεων καταστατικού, η μη-επίτευξη απαρτίας σημαίνει αυτόματως απόρριψη των τροποποιήσεων (και διατήρηση του ισχύοντος), άρα δεν έχει νόημα να γίνει επαναλληπτική ψηφοφορία.
Συμφωνώ με αυτή την παρατήρηση. Από την άλλη η έλλειψη απαρτίας δεν σημαίνει απόρριψη της πρότασης.

Μια σκέψη που κάνω, είναι να γράψουμε ότι η έλλειψη απαρτίας δεν είναι λόγος απόρριψης της πρότασης αλλά αναβολής της ψηφοφορίας αυτής. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται από την επόμενη Βουλή, με απαρτία πια στο 30%

Και για να μην υπάρχει κανείς πονηρούλης να κάνει ζαβολιές, θα γράψουμε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο καταστατικό ισχύει για την επόμενη βουλευτική περίοδο
stefen
stefen
Στρατηγός
Στρατηγός


Back to top Go down

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Empty Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum